Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Afspraak

Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de huisarts wil maken?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van jouw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van jouw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met jouw informatie om te gaan.

Ik heb nu een huisarts nodig, wat kan ik doen?

In een levensbedreigende situatie bel je direct 112. Niet levensbedreigend, wel spoed? Je kunt ons bereiken op ons praktijknummer. Buiten de openingstijden van onze praktijk staat  de huisartsenpost voor je klaar, te bereiken op 013 467 34 67.

Wanneer bel ik de huisartsenspoedpost?

Wanneer de huisartsenpraktijk dicht is, kun je de huisartsen spoedpost bellen, maar let op: De huisartsen spoedpost bel je in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen alleen wanneer je dringend medische zorg nodig hebt. Er is sprake van spoed. Is er geen sprake van spoed? Dan wacht je tot de volgende werkdag en bel je je eigen huisarts. Wil jij meer informatie over wanneer je de huisartsenpraktijk belt en wanneer je de huisartsen spoedpost belt? Klik dan op onderstaande link. Deze website is gemaakt door de huisartsenposten in Brabant.

Wat kan ik met 'Moetiknaardedokter'?

Twijfel je of je naar de huisarts moet met jouw specifieke klacht? Op moetiknaardedokter.nl vind je meer informatie over jouw klacht en wanneer je contact op moet nemen met de huisarts.


Download de gratis app

Je vertelt de app wat jouw geslacht is, hoe oud je bent, waar je last van hebt en wat jouw klacht is. De app bepaalt aan de hand van jouw symptomen of én wanneer contact met de huisarts nodig is. Op die manier weet je wat je moet doen en voorkom je onnodig wachten bij de huisarts of huisartsenpost. Download hier voor Google Play of AppStore.

Wat kan ik met MedMij?

Uw Zorg online is aangesloten bij MedMij. Met MedMij worden gezondheidsgegevens gedeeld en ook kun je hier bijvoorbeeld je medisch dossier opvragen. Je kunt je dossier  bekijken via ‘Uw dossier’ in de Uw Zorg online app of via de patiëntenomgeving. Hier kun je ook gebruikmaken van de andere diensten die we online aanbieden, zoals het stellen van vragen of het maken van een afspraak.


Ik heb een Uw Zorg online account

Dan kun je vanuit de Uw Zorg online app direct gegevens ophalen via MedMij. Je moet hiervoor inloggen in de app. Via de optie ‘Gegevens via MedMij’ in het startscherm van de app kun je, nadat je je met DigiD identificeert, de MedMij-gegevens zien die de huisarts bijhoudt over jou. Via de knop ‘Naar andere MedMij-gegevens’ kun je ook gegevens opvragen die ziekenhuizen en GGZ-instellingen over je bijhouden, als ze bij MedMij zijn aangesloten.


Meer informatie over MedMij
Hoe kan ik een huisbezoek aanvragen?

Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek kritisch te kijken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.


Voor het aanvragen van een huisbezoek bel je in de ochtend naar 013 467 34 67. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is.

Ik ben 16 jaar, moet ik zelf een afspraak maken?

Ja, als je 16 jaar of ouder bent maak je zelf de afspraak bij de huisartsenpraktijk. Als ouder mag je mee als jouw kind daar toestemming voor geeft. Jongeren vanaf 16 jaar beslissen zelfstandig en hebben een zelfstandig recht op informatie. Een uitslag wordt dan ook niet gedeeld met de ouder (zonder toestemming) en het dossier is uitsluitend inzichtelijk voor de jongere. Ook mogen jongeren van 16 jaar of ouder zelf beslissen over een eventuele behandeling.

Kan ik ook voor iemand anders een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor bijvoorbeeld je moeder, oom of een van je kinderen? Dat kan! Vermeld bij het maken van je afspraak goed om welke persoon het gaat. LET OP: gebruik voor het online afspraak maken wel het account van degene voor wie de afspraak bedoeld is. De accounts zijn gemakkelijk te koppelen in het portaal als je verantwoordelijk bent voor deze persoon. Zo ontstaat er geen verwarring en komen de gegevens in het goede dossier terecht.

Ik ben verhinderd voor een afspraak, wat nu?

Als je verhinderd bent kun je jouw afspraak in jouw portaal afzeggen. Doe dit zo snel mogelijk en uiterlijk 24 uur vóór de afspraak. Lukt dit niet? Bel dan met de assistente via 013 467 34 67 of annuleer de afspraak in je https://horushuisartsenzorg.uwzorgonline.nl/inloggen-en-registratie/app/.


Helaas gebeurt het nog regelmatig dat een patiënt niet voor een afspraak komt opdagen. Dat is niet alleen vervelend voor onze praktijk, maar ook voor een andere patiënt, die in de verloren tijd geholpen had kunnen worden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen wij  een bedrag voor een gemist consult in rekening brengen.

Kan ik beeldbellen met mijn huisarts?

Jazeker! Dit kan met je eigen huisarts of praktijkondersteuner. Je kunt hiervoor een belafspraak maken met de assistente op 013 467 34 67. Zorg je wel voor een goede verbinding en voldoende privacy?

Kan ik ook een dubbele afspraak aanvragen?

Heb je meerdere vragen of wil je een gesprek, dan kun je bij het maken van je afspraak een dubbele afspraak inplannen. Dit zijn 2 afspraken achter elkaar, zodat het een dubbel consult wordt. Twijfel je over hoeveel tijd je nodig hebt? Overleg dit dan telefonisch met de assistente via 013 467 34 67.

Hoe kan ik mijn bezoek aan de huisarts voorbereiden?

Of je nu een online afspraak hebt of naar de huisarts gaat, zorg dat je altijd voorbereidt bent zodat de huisarts je beter kan helpen. Handig is om het op te schrijven. Vertel kort en duidelijk wat je klacht is. Lees het voor je afspraak nog even door. Schiet je nog iets anders te binnen? Schrijf het erbij! Houd het bij de hand tijdens de afspraak en noteer de antwoorden van de huisarts. Zo kun je het later makkelijk teruglezen. Of bekijk vooraf jouw dossier in je portaal voor meer informatie.


Voor afspraken met de praktijkondersteuner maken we soms gebruik van vragenlijsten. Als de vragenlijsten gebruikt worden krijg je die vooraf aan de afspraak toegestuurd. Vul deze lijst vooraf in zodat dit tijdens het consult besproken kan worden.

Waarvoor kan ik een afspraak maken bij de assistente?
Je kunt bij de assistente terecht op het inloopsspreekuur, zonder afspraak, op woensdag van 14.00-15.00 uur en op donderdag van 10.00-11.00 uur voor de volgende handelingen:
- Aanstippen van wratten
- Vitamine B12 injectie
- Oren beoordelen (niet uitspuiten)
- Hechtingen verwijderen
- Injecties geven
- Bloeddruk meten

Voor de volgende handelingen kun je ook terecht bij de assistente, maar maak je eerst een afspraak:
- Maken van een uitstrijkje
- Oren uitspuiten
Kan ik mijn huisarts of andere zorgverlener online een bericht sturen?
Heb je een vraag voor je huisarts? Stel je vraag heel eenvoudig online via jouw https://horushuisartsenzorg.uwzorgonline.nl/inloggen-en-registratie/app/ (e-consult). Je kunt ook eenvoudig foto’s of documenten meesturen. Dit gebeurt op een beveiligde manier. Je ontvangt op werkdagen binnen 3 werkdagen een antwoord.

Ook de assistente, praktijkondersteuner somatiek en de verpleegkundig specialist kun je een bericht sturen.