Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

1 oktober 2024

Samen op weg naar een rookvrije generatie

Aandacht voor stoppen met roken; dat vinden we ontzettend belangrijk. Stoptober, een campagne die 28 dagen duurt, stimuleert en motiveert mensen om voorgoed met roken te stoppen.

Elke stopper helpt niet alleen zijn eigen gezondheid vooruit, maar levert ook een bijdrage om de jonge generatie gezond te laten opgroeien. Zo zetten we samen een stap op weg naar een rookvrije generatie.

Vanaf vandaag wordt er in de media en online volop campagne gevoerd voor ‘STOPtober’ – dé ACTIE-maand waarin stoppen met roken centraal staat. Het is belangrijk dat rokers en vapers de juiste ondersteuning krijgen bij het stoppen. Het is namelijk echt niet makkelijk om van deze vervelende verslaving af te komen.

Stoptober, een campagne die 28 dagen duurt, stimuleert en motiveert mensen om voorgoed met roken te stoppen. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om met roken te stoppen. Bij STOPtober draait het daarbij vooral om een app en een online community die deelnemers motiveert om te stoppen én vol te houden op momenten dat het moeilijk wordt. Het Longfonds wijst daarnaast op de website ikstopnu.

Het belangrijkste van alle acties en campagnes is misschien nog wel het inzicht dat je het niet alleen hoeft te doen. Zelf stoppen kan, maar er zijn ook coaches beschikbaar voor extra ondersteuning of tips en adviezen die via de chatfunctie of per e-mail bij stoppers terechtkomen. En wat te denken van de ‘stoplijn’, een speciaal telefoonnummer dat je kan bellen voor een extra steuntje in de rug.

Voor mensen met een chronische ziekte als COPD en astma is stoppen met roken helemaal relevant voor de ervaren kwaliteit van leven.



Ik stop nu